6 бързи панировки за най-вкусната пържена рибка, която някога сте яли

Всички обичат най-много рибата да е пържена, това е факт. А пък ако има и панировка вкусът и става божествен, затова днес сме събрали за вас много бързи и лесни начини за приготвянето й.

Един от най-често срещаните начини за приготвяне на вкусна риба е да се изпържи в тиган. Използва се за пържене или паниране. Повечето готвачи са съгласни, че вторият вариант е по-печеливш. Преценете сами: тестото не позволява на рибата да влезе в контакт с олиото и да абсорбира излишната мазнина, докато рибата попива вкуса на тестото и запазва сочността си. Това означава, че се оказва много нежна и сочно отвътре.

рецепта за панировка

В допълнение, тестото по време на процеса на готвене дава обем на съда и го прави по-хранителен. Всички рецепти са прости и бързи.

Кашкавалена панировка за вкусна рибка

съставки

3 супени лъжици. майонеза
4 яйца
100 гр. кашкавал

подготовка

Леко разбийте яйцата с майонеза, добавете настъргания кашкавал на средна ренде. Посолете, добавете пипер, добавете брашно и разбъркайте добре.

Картофена панировка

съставки

3 картофа
1 яйце
2 супени лъжици брашно
сол на вкус

подготовка

Картофите настържете на грубо ренде. Добавете яйцето, брашното и солта към получената маса. Разбъркайте добре.

Бирена панировка

съставки

3 яйца
200 гр. брашно
200 мл. тъмна бира
0,3 ч. л. сол

подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с бирата и брашното. Разбийте белтъците в силна пяна и разбъркайте с брашно и жълтъци. Разбъркайте внимателно.

Яйчно- млечна панировка

съставки

4 яйца
1.5 чаша брашно
0.5 чаша прясно мляко
0.5 чаша минерална вода
0,5 ч. л. сол
1 ч. л. захар

подготовка

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със сол и захар, след това налейте минералната вода и млякото. Разбъркайте добре. Белтъкът се разбива с миксер в пяната и се прибавя към сместа. След това добавете частите от брашното и разбъркайте, докато стане гладка текстурата.

Панировка без яйца (постно)

съставки

1 чаша брашно
70 мл. вода
0,5 ч. л. сода
сол на вкус
индийско орехче на вкус
подправки на вкус

подготовка

Смесете брашното със сол, содата, индийсктоо орехче (по ваш избор) и ситно нарязаните зеленчуци или подправки. Към сухата смес постепенно се налива вода, като се разбива с бъркалка, докато масата стане хомогенна.

Яйчна панировка

Най-желаното от всички описани по-горе.

рецепта за панировка

съставки

4 яйчни белтъка
3 супени лъжици брашно
1 ч. л. вода
сол на вкус

подготовка

Разбийте яйчните белтъци със сол, добавете пресятото брашно и водата. Разбъркайте добре. Тестото върху консистенцията трябва да се окаже същото като при течни палачинки.

Вземете под внимание следните съвети за пържене на риба с панировка: Нанесете парчетата филета само в силно нагрято олио и не много плътно един към друг, в противен случай те се слепват; за да направите свеж, не покривайте тигана докато пържите.

Надяваме се, че нашите препоръки за приготвяне на панирана риба ще ви помогнат да направите вкусно и лесно ястие от всяко филе риба. За да предотвратите загубата на тази колекция от рецепти, запазете я в отметки или дори по-добре я поставете на страницата ви в социалната мрежа.

Източник: За жената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *