Недостигът на тези 4 храни причинява главоболие

раната е пряко свързана с появата на мигрена. Доказано е, че липсата на някои витамини причинява главоболие 4 пъти по-често. Ето списък на това, което трябва да ядете, за да се почувствате 100% здрави

Фолиева киселина и витамин В12
Най-напред тялото без тези елементи страда от стрес. Лицето става раздразнително и се състарява преждевременно. Продължителната липса на вещества води до по-сериозни последици. Можете да получите достатъчно фолиева киселина от броколи, спанак, аспержи, тиква, цвекло и авокадо. И витамин В12, който намира в пилешките яйца.

Мед и желязо:
Жените често страдат от липсата на тези елементи. Те имат мигрена, депресия и понижено кръвно налягане. За да възстановите доставката на мед в тялото, трябва да ядете боб, ядки и козе сирене. Желязото се съдържа в морските водорасли, сусама, семената, черен дроб и зеленчуци.
Витамин B6
За да намалите главоболието и гаденето, трябва да ядете лесно смилаема храна. Храненето с витамин В6 също помага. Налице е в зърнените храни, пресните зеленчуци, черния дроб и боб.

Витамин D
Установено е, че при хора, в чиято кръв е намаляло нивото на витамин D, пристъпите на главоболие се наблюдават с 20% по-често. Така че яжте повече морски дарове, яйца, боб и млечни продукти. А също и често ходете на чист въздух при хубаво време.

Правилното хранене , упражненията и правилното почивка могат да намалят честотата и интензивността на главоболието. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас! Ако е така – не забравяйте да я споделите в Фейсбук, за да може да достигне до повече хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *